• 210-7252583
  • info@eees.gr
  • Ιπποκράτους 134, Αθήνα
  • Τρίτη: 16.00 – 20.00΄ Παρασκευή: 10.00΄- 14.00΄
  • English

Δουλεύοντας με το συναίσθημα στην ψυχοθεραπεία: Μια εισαγωγή στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα.

Δουλεύοντας με το συναίσθημα στην ψυχοθεραπεία: Μια εισαγωγή στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα.

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: Σάββατο 28/01/2023

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom με σύνδεσμο που θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες.

 Ώρες: 10:00-15:00

 

Κόστος σεμιναρίου:  50 ευρώ

35 ευρώ για τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς

25 ευρώ για σπουδαστές και φοιτητές

 

Εγγραφές στο email: info@eees.gr

 

Εισηγήτρια

  1. Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., Κλινική Ψυχολόγος, πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα

 

Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου & στόχος:

Στόχος: Τα συναισθήματα βρίσκονται στο κέντρο πολλών μορφών ψυχολογικής δυσλειτουργίας και τόσο η αποδοχή όσο και η αλλαγή τους είναι σημαντικές για τη θεραπεία και τη διατήρηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Σε αυτό το σεμινάριο θα γίνει μια εισαγωγή στη θεωρία των συναισθημάτων και σε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε με αυτά στην ψυχοθεραπεία. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι βασικές έννοιες και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy) τόσο θεωρητικά όσο και μέσα από παρουσίαση βιντεοσκοπημένων αποσπασμάτων από θεραπευτικές συνεδρίες ενώ θα γίνουν και σύντομες βιωματικές ασκήσεις.

 

Περιεχόμενο:

  • Τι είναι τα συναισθήματα και γιατί τα χρειαζόμαστε
  • Γιατί τα συναισθήματα είναι σημαντικά στη θεραπεία
  • Ποιες είναι οι βασικές αρχές για να δουλέψουμε με τα συναισθήματα
  • Τι είναι η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα
  • Πως παρεμβαίνουμε για να δουλέψουμε με το συναίσθημα: θεραπευτικές παρεμβάσεις της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα

 

Σε ποιους απευθύνεται: Ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, κ.α.) όλων των προσεγγίσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα και για το πώς να δουλεύουν με το συναίσθημα στην ψυχοθεραπεία. Μπορούν επίσης να το παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευόμενοι ειδικοί ψυχικής υγείας.

 

 

Βασική Βιβλιογραφία:

 

Elliott & Greenberg (2021). Emotion-Focused Counselling in Action. SAGE Publications Ltd

Elliott, Watson, Goldman, & Greenberg (2004). Learning Emotion-Focused Therapy: The process-experiential approach to change. American Psychological Association.

Greenberg (2021). Changing emotion with emotion. A practitioner’s guide. American Psychological Association

Timulak (2015). Transforming emotional pain in psychotherapy: An emotion-focused approach. Routledge.

 

 

Σύντομο βιογραφικό:

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρική προσέγγιση για πολλά χρόνια. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

 

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

© Copyright 2020 EEESPM