• 210-7252583
  • info@eees.gr
  • Ιπποκράτους 134, Αθήνα
  • Τρίτη: 16.00 – 20.00΄ Παρασκευή: 10.00΄- 14.00΄
  • English

ΒΙΒΛΙΑ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

ΒΙΒΛΙΑ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

 

xvi+224 σελίδες 20,5×25,5
Μαλακό εξώφυλλο 2020
ΙSBN: 978-960-452-299-6

Το εγχειρίδιο αυτό καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία συστήνοντας την εφαρμογή της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness) στην αντιμετώπιση της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής. Αποτελεί μέρος του λεγόμενου τρίτου κύματος των Γνωσιακών-Συμπεριφορικών Τεχνικών και φιλοδοξεί να ενισχύσει το θεραπευτικό μας οπλοστάσιο απέναντι σε μία από τις δυσκολότερες στην κατανόηση και ανθεκτικότερες στην αντιμετώπιση οντότητες της ψυχιατρικής.

 

 

 

 

 

xxi+330 σελίδες 20,3×26,7
Μαλακό εξώφυλλο 2023
ΙSBN: 978-960-452-344-3

Η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΙΨΔ) συγκεντρώνει το διαχρονικό επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω της κλινικής πολυπλοκότητας, της βαρύτητας και της χρονιότητάς της. Κατατάσσεται μεταξύ των δέκα σοβαρότερων ασθενειών λόγω πρόκλησης αναπηρίας και καθίσταται πρωταρχική υποχρέωση των εξειδικευμένων επιστημόνων η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και των θεραπευτών για τη φύση της διαταραχής και την αντιμετώπισή της. Το παρόν σύγγραμμα του J.S. Abramowitz (Kαθηγητής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα) είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο αυτοβοήθειας για άτομα με ΙΨΔ και χωρίς να χάνει την επιστημονικότητά του αποτελεί έναν σημαντικό σύμβουλο των θεραπευτών. Οι τεχνικές που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο έχουν ερευνηθεί εκτενώς με καλά σχεδιασμένες κλινικές δοκιμές. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα όταν οι μέθοδοι που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο εφαρμόζονται με θεραπευτικό τρόπο, οι άνθρωποι βιώνουν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων ΙΨΔ και δύνανται να προχωρήσουν στη ζωή. Η εξαιρετική απόδοση στα Ελληνικά και η προσεκτική επιμέλεια αυτού του βιβλίου το καθιστούν απαραίτητο βοήθημα για το ελληνικό ενδιαφερόμενο κοινό.

 

 

96 σελίδες 21×21
Μαλακό εξώφυλλο 2013
20 εικόνες, 19 σκίτσα, 7 σχήματα
ΙSBN: 978-960-452-172-2

Το βιβλίο αυτό από τους έμπειρους Ψυχολόγους Θοδωρή Χαλιμούρδα και Βιβή Σωτηροπούλου, το οποίο επιμελήθηκε ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βαϊδάκης, στοχεύει στην ενημέρωση και επιμόρφωση των ειδικών και μη που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τον ιδιαίτερο κλάδο της Ψυχιατρικής που αναφέρεται στις φοβίες. Πρόκειται για εύχρηστο βιβλίο, σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο, με εξαιρετική εικονογράφηση που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς και σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για αυτό το πολύ συχνό φαινόμενο της εποχής μας, που σε κάποιες περιπτώσεις απαρτίζει ένα επείγον και απαιτητικό ζήτημα τόσο για τον φορέα του προβλήματος όσο και την ομάδα στην οποία είναι ενταγμένος ο πάσχων.

 

 

 

 

92 σελίδες 21×21
Μαλακό εξώφυλλο 2021
ΙSBN: 978-960-452-317-7

Το βιβλίο αποτελεί έναν συνοπτικό και αξιόπιστο οδηγό για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, ο οποίος απευθύνεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς όσο και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, που πολλές φορές δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη διαταραχή και αισθάνονται αβοήθητοι. Ερωτήματα όπως: τι είναι η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, για ποιον λόγο προξενεί τόσο άγχος και με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί, απαντώνται με τρόπο σαφή και με βάση την πλέον σύγχρονη βιβλιογραφία.

 

 

 

 

 

104 σελίδες 21×21
Μαλακό εξώφυλλο 2021
ΙSBN: 978-960-452-306-1

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν το κοινωνικό άγχος, μια διαταραχή που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην εποχή μας και λειτουργεί, θα λέγαμε, με έναν τρόπο σαν καθρέφτης της. Η προσπάθεια κατανόησης των αιτίων του, τα χαρακτηριστικά και η ευαλωτότητα των ανθρώπων που «προτιμά», και κάποιες από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που διαθέτουμε, δίνονται με τρόπο άμεσο και τεκμηριωμένο, και βοηθούν να ξεκαθαρίσουμε έννοιες και συναισθήματα που μας επισκέπτονται ολοένα και συχνότερα.

 

 

 

 

 

104 σελίδες 21×21
Μαλακό εξώφυλλο 2018
ΙSBN: 978-960-452-271-2

Ο παρών οδηγός σχετικά με τη διαταραχή πανικού και την αγοραφοβία αποτελεί μια συμπυκνωμένη και εύχρηστη εισαγωγή η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Η βιβλιογραφική ενημέρωση που παρέχει στην παρουσίαση των διαταραχών, στη φαρμακευτική και ψυχοθεραπευτική τους αντιμετώπιση, στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση θεραπευτών και ασθενών και, ως εκ τούτου, τη θεραπεία τους.

 

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

© Copyright 2020 EEESPM